Pstruh s česnekovou
omáčkou
omáčka:3
stroužky česneku,sůl,pepř,2 lžíce sekaných
kaparů,1 lžíce citrónové šťávy,2 lžíce oleje, 4 lžíce rybího bujonu, 4
lžíce
smetany,pepř,kmín,sůl,1 lžíce sekané řeřichy. |
Zahradní makrely se
zapékanými
rajčaty
marináda:olej,worcesterská
omáčka,hořčice,kečup,čerstvá bazalka,citrónová šťáva Filety osolíme,každou
okořeníme jiným druhem koření(grilovací,drcený pepř a kari) a na 30min.
vložíme
do připravené marinády,vniklé smícháním uvedených ingredienci dle chuti. |
Šašlik ze sumce
marináda: kůra a šťáva z jednoho citronu,4 lžíce oleje,2 stroužky česneku, 1 chilli paprička,1 lžíce mletého zázvoru,špetka drceného kmínu,skořice. Nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu,utřený česnek a najemno nakrájenou chilli papričku smícháme s ostatními přísadami a připravíme marinádu do které na 24 hod. naložíme plátky z ryb.Pak ryby vyjmeme a několika místech jemně nařízneme.Vzniklé otvory bohatě potřeme prolisovaným česnekem.Do každého plátku ryby zabalíme plátek anglické slaniny,zakapeme citronem,opepříme a osolíme.Na dlouhou dvojitou jehlici střídavě napichujeme rybí závitky,kolečka cukety,cibule a silnější proužky papriky.Šašlikovec opékáme nad rozžhaveným dřevěným uhlím,zlehka otáčíme.Upečené raby a zeleninu rozdělíme na talíře,podáváme s pečenými bramborami a zeleninovým salátem. |
Candát na grilu s česnekovými krutonky
|
Grilovaný tolstolobik
s oblohou
|
Sumec ve vinné lázni
s houbami
Z osolených bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do něj polovinu rýžové mouky,fernet a zeleninový vývar.Do takto připravené marinády vložíme očištěné plátky sumce a necháme několik hodin odležet.porce ryby opékáme v troubě na grilu do zlatova a křupava. Příprava vinné lázně:kuřecí vývar přivedeme k varu,pozvolna přidáváme zbytek rýžové moučky,víno a najemno pokrájené šalotky.Dochutíme sojovou omáčkou,pepřem a solí a zjemníme lžící oleje.Předem namočené houby podusíme ve vlastní šťávě .Plátky sumce posypeme houbami,přelijeme vinnou lázní a podáváme s bramborovou kaší se zeleným kořením. |